Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ОЛЕКСАНДРІЯ. Єпископ Боголєп взяв участь у святкуванні Дня Незалежності України

23 серпня, у день пам’яті блж.Лаврентія Калуського єпископ Олександрійський і Світловодський Боголєп взяв участь в урочистостях, присвячених Дню Незалежності України.
Вадика звернувся до присутніх з патріотичною промовою, в якій закликав не тільки до пам’яті про славну історію нашого народу, не тільки до її вшанування, як до чогось, що було раніше, а щоб ми і сьогодні її творили достойною наших славних пращурів, відкриваючи для нашого народу нові горизонти культурного осередку і духовної спадщини.
Під час урочистої частини свята голова міської адміністрації м.Олександрії Цапюк Степан Кирилович від імені обласної держаної адміністрації та ради вручив Преосвященнішому Владиці Боголєпу «Почесну грамоту за труди на благо духовного зростання і процвітання нашого народу та держави», а також, секретарю Олександрійської єпархії протоієрею Анатолію Штаньку було вручено грамоту від Олександрійської міської адміністрації за достойний внесок у розвиток духовності міста.
Розмірковуючи у День святкування Незалежності України, мимоволі привертає увагу дана, у певному розумінні, свобода вибору і процес її використання. Помічається, що часто на поверхню випливають всі таємні, приховані бажання, в основному задоволення власного «Я», і в першу чергу тваринних інстинктів замість духовної релігійної свідомості, моральних цінностей, історично притаманних нашому народу.
Необхідно розуміти, що не буде координації і тих рамок, які б показували де закінчується свобода і починається анархія, хаос, масовий інтелект, якщо жити по волі своїй і за принципом: «Мета виправдовує засоби» (Ніколо Макіавелі).
І сьогодні, коли ми в котре відзначаємо День Незалежності України, важливо для кожного із нас проаналізувати чого ми досягли за ці роки, що зробили. Спостерігаючи за безперервним потоком інформації секулярного характеру, нашою основною задачею має бути єднання для виховання нового покоління у дусі державного патріотизму і православної релігійної свідомості.
Тож, давайте вже сьогодні замислимося над тим хто ми є, ким були і ким хочемо стати, а вже завтра почнемо робити все необхідне для збереження і процвітання нашого міста, нашої країни і не просто на словах. І нехай ця відбудова почнеться з нашого серця, з нашої душі, адже кожна дія, кожен вчинок – це наслідок нашого внутрішнього стану, виховання нашої внутрішньої людини.
Давайте жити за євангельським словом: «Як хочете, щоб з вами чинили люди, так чиніть і ви з ними» (Мв. 7,12; Лк. 6,31). Наша сила у єдності.