Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ОЛЕКСАНДРІЯ. Єпископ Благолєп освятив хрест для купола

31 липня, у день пам’яті прп.Памви, затворника Печерського, до 1025-річниці хрещення Київської Русі – новий купол храму. Преосвященніший єпископ Олександрійський і Світловодський Боголєп звершив освячення хреста для купола церкви на честь ікони Богородиці «Знамення» Олександрійської єпархії. Владика привітав жителів смт. Знам’янка Друга з освяченням. Після чину освяти на храм було встановлено новий купол, який дійсно став прикрасою як для храму, так і для всього селища.

Цю визначну подію разом з настоятелем храму о. Віктором (Кравцем) та парафіянами приїхали розділить благочинний Знам’янського округу о. Василь (Мазурок), духовенство Знам’янського благочиння, міський голова І.Крижановський, селищний голова смт. Знам’янка Друга С.Філіпенко. «Хресне знамення – найважливіший знак нашої віри. Хрест є знаряддям і знаменом перемоги Христової над гріхом і смертю. Син Божий стражданнями і смертю саме на хресті за гріхи всіх людей, цілого світу подолав не тільки гріх, але й саму смерть – воскрес із мертвих. Своєю перемогою на хресті Господь наш Ісус Христос відкрив нам шлях до вічної перемоги, до вічного життя. Встановлення нового куполу символізує новий етап вашого духовного становлення», – зазначив Владика Олександрійський і Світловодський Боголєп.

Його Преосвященство вручив архієрейську грамоту за небайдужість, за великий внесок у духовне відродження директору фермерського господарства «Мороз АП» А.Морозу, подякував директору ПП «Орбіта» С.Постиці за допомогу. Владика побажав, щоб Господь і надалі надихав їх на добрі діла.

Настоятель церкви на честь ікони Богородиці «Знамення» Олександрійської єпархії о. Віктор висловив щиру вдячність благодійникам за пожертву та допомогу у встановленні купола. Купол для церкви придбано за кошти спонсорів.

Допомогу у встановленні купола надав староста церкви С.Яндович. Тепер щоранку і дорослих, і маленьких мешканців селища зустрічатиме золотим сяйвом купол і хрест. А це для людей – знак спокою і радості, бо є святиня, до якої можна звернути свої молитви.