Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

МУКАЧІВО. Керуючий єпархією зустрівся з ректором УжНУ

12 серпня архієпископ Мукачівський і Ужгородський Феодор в ректораті УжНУ провів робочу зустріч з керманичом Вузу – професором, Ф.Г. Ващуком.

В ході діалогу, ректор УжНУ, зауважив, що сучасна молодь потребує духовного розвитку та уваги до моральних принципів. У свою чергу владика Феодор розділив спільні погляди про можливість гармонійного поєднання виховання молодих людей в спільних науково-богословських дослідних питаннях.

В ході зустрічі були обговорені пропозиції, щодо підписання договору про співпрацю між Мукачівською Православною єпархією та УжНУ.

Ректор УжНУ також розповів архієпископу про намір відкрити у ВУЗІ три музеї – археологічний, музей стародруків та музей університету. Натомість архієпископ Феодор передав ректору видання єпархіального Богословсько-історичного науково-дослідного центру імені архімандрита Василія (Проніна), директором якого є кандидат історичних наук УжНУ, Ю.Данилець, – тритомне зібрання творів відомого богослова і вченого, подвижника благочестя Православної Церкви на Закарпатті в XX столітті, духівника Свято-Миколаївського жіночого монастиря, архімандрита Василія (Проніна).

Враховуючи роль о. Василія (Проніна), ректором запропоновано на належному рівні відзначити в університеті внесок Проніна у розвиток закарпатської науки та духовності.

Також проф. Федір Ващук дав доручення організувати в УжНУ наукову конференцію, присвячену дослідженням праць та наукової спадщини архімандрита Василія (Проніна).

На прохання ректора УжНУ, в кінці зустрічі архіпастир освятив оновлений ректорат та історичний факультет УжНУ.