Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Розпочалось піше паломництво з Луцька до Свято-Успенської Почаївської Лаври

31 липня, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта розпочалась піша хода від Свято-Покровського кафедрального храму Луцька до Свято-Успенської Почаївської Лаври. Паломництво приурочене до 1025-річчя Хрещення Київської Русі, а також дня Почаївської ікони Божої Матері, яку Свята Православна Церква вшановує 5 серпня. Участь у пішій ході до Почаєва взяли близько 150 прочан.
Молебень за подорожуючих перед початком ходи біля Свято-Покровського кафедрального храму відслужив секретар Волинської єпархії УПЦ протоієрей Миколай Бондарук.
«Не імами іния помощі, не імами іния надіжди, разве Тебе Владичице», — ці слова молитви до Божої Матері нехай будуть із вами весь цей шлях. Паломництво це покликане показати красу нашої Православної віри, укріпити нас в ній. Це також і наше вміння допомогти один одному у важку хвилину. Отож нехай покровительство Пресвятої Богородиці буде із вами», — сказав, звертаючись до паломників отець Миколай Бондарук.
Прочани також мали можливість прослухати аудіозапис звернення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта до прочан, котрі вирушають у паломництво.
Проспівавши тропар до Почаївської ікони Божої Матері «Пред святою Твоєю іконою» (до слова, його присутні співали ставши на коліна) прочани вирушили до Святої Лаври. Попереду йшли чоловіки із хоругвами, отже ця піша хода є і своєрідним хресним ходом до найбільшої святині історичної Волині.