Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Митрополит Ніфонт очолив засідання Координацйної Ради

20 серпня, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта відбулось засідання Координаційної Ради Волинської єпархії. Очолив засідання митрополит Ніфонт. Участь у засідання взяли секретар єпархії протоієрей Миколай Бондарук, ректор ВДС протоієрей Рустік Капауз, архімандрит Аліпій (Сапіга), голова інформаційно-просвітницького відділу протоієрей Валентин Марчук, голова молодіжного відділу священик Сергій Новак та духівник недільної школи Свято-Покровського храму м. Луцька ієромонах Ілля (Вишневський).
Насамперед владика звернувся до присутніх із вітальним словом.
Під час зборів були підбиті підсумки та розглянуті нові проекти заходів зі святкування 1025-ї річниці Дня хрещення Київської Русі.
Зокрема, було зауважено, що з благословення Його Блаженства у Волинській єпархії в рамках святкування 1025-ї річниці Хрещення Русі відбувся IV Всеукраїнський фестиваль духовної пісні «Волинський благовіст».
Мета фестивалю – збір коштів для обездолених дітей Волині. Слід зауважити, що було зібрано 250 тис. гривень, за які було придбано побутову техніку кризовим сім’ям. Предстоятель долучився до цього благодійного заходу не тільки благословенням, але й передав власні кошти для дітей-сиріт.
Зокрема, голова інформаційно-просвітницького відділу протоієрей Валентин Марчук розповів про проведення низки заходів та про успішність їх реалізації в рамках святкування 1025-ї річниці Хрещення Русі на Волині: проведення хресних ходів, молодіжних фестивалів, благодійних та просвітницьких акцій.
З нагоди цього ювілею та 20-ї річниці перебування Почаївської ікони Божої Матері на Волині з благословення Предстоятеля УПЦ в єпархії відбувся Хресний хід з Почаївською іконою Божої Матері.
До дня Пасхи було презентоване в інформагентстві УНІАН факсимільне видання Луцького Псалтиря ХІV ст., яке нещодавно побачило світ. Псалтир було віднайдено у Флорентійській бібліотеці луцькими священиками.
Було заслухано доповідь секретаря Волинської єпархії протоієрея Миколая Бондарука, в якій він наголосив на важливості налагодження найтіснішого співробітництва благочинних та настоятелів храмів з Координаційною Радою.
Також на зборах були розглянуті питання щодо реалізації місіонерських та соціальних проектів.
Про реорганізацію Координаційної Ради, єпархіальних відділів та місіонерську роботу по благочиннях розповіли голови інформаційно-просвітницького та молодіжного відділів єпархії протоієрей Валентин Марчук і священик Сергій Новак.
Також на засіданні були обговорені заходи, які ще плануються в єпархії у рамках святкування 1025-річчя Хрещення Русі: зокрема, проведення Дня Православної Сім’ї, Дня тверезості, проведення Урочистих Зборів, святкувань з нагоди дня пам’яті Всіх святих землі Волинської, Хресного ходу у місті священнослужителями Волинської та Володимир-Волинської єпархій, науково-практичної конференції та ряду просвітницьких, місіонерських та благодійних проектів.