Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРИВИЙ РІГ. Клірик єпархії взяв участь у міському фестивалі меду

17 та 18 серпня у сквері відпочинку імені Артема (Саксаганський район) відбувся ІІІ Криворізький міський фестиваль меду. У цьому році цілющий мед та лікувальні бджолопродукти представляли 53 пасічники з Криворіжжя, Нікополя, Дніпропетровська, Херсонщини, Кіровоградщини, Полтавщини, Сумщини, Черкащини, Миколаївщини, Криму.
У почесній ході фестивалю взяли участь авторитетні бджоляри-новатори, голова оргкомітету фестивалю, журналіст газети «Червоний гірник» Микола Крамаренко, який ніс прикрашену квітами хоругву із зображенням покровителів бджільництва священномучеників Зосіми та Саватія Соловецьких.
Відвідувачам скверу був представлений вибір з акацієвого (майського), лугового, липового, гірчичного, лісового та соняшникового меду. Також можна було придбати цінні натуральні продукти бджільництва: маточне молочко, квітковий пилок, прополіс, різні цілющі настоянки та янтарну медовуху.
В затишних алеях скверу увагу відвідувачів зацікавив оздоровчий вулик, продукти апітерапії, різноманітна виставка майстрів народної творчості, а також яскрава та весела концертно-розважальна програма. Родзинкою цьогорічного фестивалю меду стала велика, понад 50-кілограмова воскова свіча.
На запрошення голови Саксаганської районної у місті ради Валерія Беззубченка, участь у фестивалі меду взяв настоятель храму мучениці Тетяни, голова Єпархіального молодіжного відділу протоієрей Антоній Бондар. Священик прикликав Боже благословіння на учасників фестивалю та окропив пасічників та гостей святою водою.