Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Голова Синодального відділу у справах сім’ї взяв участь у відкритті виставки «Хустка – краса душі українського народу»

5 серпня у виставковій залі галереї «Соборна» за підтримки Київського міського центру сім’ї «Родинний дім» та Синодального відділу УПЦ у справах сім’ї відбулося офіційне відкриття виставки «Хустка – краса душі українського народу», організованої в рамках заходів, присвячених святкуванню 1025-річчя Хрещення Русі. Мета виставки є популяризація української родини, збереження традицій поколінь та вшанування українців, що пам’ятають своє коріння, розкривають та поширюють поняття рідного краю у суспільстві.
До уваги відвідувачів представлена частина унікальної колекції українських хусток родини Грабовенків, а саме 75 хусток з різних регіонів України.
У відкритті виставки взяли участь голова Синодального відділу Української Православної Церкви у справах сім’ї єпископ Ровеньківський та Свердловський Пантелеімон і директор Київського міського центру сім’ї «Родинний дім», заслужений працівник соціальної сфери Галина Козлова.
Відкриття виставки супроводжувалося виступами виконавців українських пісень – Людмили Салюти, Дарини Коломицької, Дмитра Вівчарюка, заслуженого працівника культури та письменниці Зої Ружин, а також родинного музичного дуету «Благодать натхнення».
Окрім колекції родини Грабовенків, у виставці також було представлено роботи інших талановитих українців, що своїм мистецтвом висвітлюють тему українського символізму, любові до рідного краю та збереження українського побуту та традицій.
Гарним доповненням до експонованих хусток стали картини студентки Національної академії образотворчого мистецтва та архітектури, учасниці всеукраїнських та міжнародних художніх виставок Марії Кузнєцової, а також виставка книжок, присвячена тематиці сім’ї і виховання дітей представлена Товариством святителя Лева, Папи Римського.

Пре