Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. Табір «Цитадель» зібрав православну молодь Ковельщини

З 29 липня по 1 серпня поблизу с. Арсеновичі, що на Ковельщині, проходив наметовий табір «Цитадель».
Православна молодь Голобського благочиння в кількості 63 чоловіки зібралася вперше на березі річки Стохід, аби поспілкуватися і відзначити славний ювілей 1025-ліття Хрещення Київської Русі.
Програма табору також була спрямована на знайомство молоді між собою і священиками благочиння. Всі чотири дні в таборі перебували священики на чолі з благочинним ієромонахом Нифонтом (Омельчуком).
При першій зустрічі організаторами одразу було заявлено про неформальний формат спілкування. Молоді люди змогла побачити своїх настоятелів в якості гравців футболу, волейболу, настільного тенісу, як веселих співрозмовників, а також строгих «комендантів», які наглядали за неухильним дотриманням розпорядку дня молоддю.
З першого дня скрізь лунав сміх і навіть гроза на другий день не зіпсувала гарного настрою таборян. Наша «Цитадель» під час грози знаходилася в епіцентрі стихії, і, звісно, шквал дощу, розряди блискавки прогнозували неоптимістичний вечір. Та дружня, велика родина сприйняла грозу не як щось загрозливе, а як природне явище, тому після звершення молебню майже усі молоді люди босоніж замірювали утворені водойми.
Цікавими для молоді стали мандрівки у Ковельську дитячу виправну колонію і Люблінецьку школу-інтернат. Зустрітися з православною молодь також забажав і голова Ковельської райдержадміністрації Сергій Васильович Матящук.
Табір «Цитадель» відкрив нові імена і знайомства для кожного учасника. До нас завітало багато гостей, серед них старший благочинний Ковельського району прот. Володимир Ровінський, благочинний Ковельсько -Введенського округу прот. Василій Сергейчук, перший заступник голови райдержадміністрації Михайло Стиранка, помічник народного депутата України Степана Івахіва Наталія Маленицька і редактор газети «Слово Волині» Наталія Шепель.
Справжнім відкриттям стали православні молоді люди з Ківерцівської організації «К. Р.О.К», Колківської молодіжки «Дорога додому» та Голобського дитячого музичного колективу «ТОНІКА».
Таборяни весь час були під постійним наглядом місцевих жителів с. Арсеновичі, які вперше могли спостерігати таку кількість молоді у своєму селі. Жителі з радістю вітали табір «Цитадель» і доклали чимало власних зусиль, аби молодь почували себе комфортно: господині смачно готували, а чоловіки допомагали підтримувати порядок, за що «цитаделівці» їм дуже вдячні.
Зранку, 1 серпня, молодь відвідала святкове богослужіння у храмі села Угли, де в цей день традиційно звершується піша хода до фігури Хреста на місці зруйнованого древнього храму. Це був завершальний етап наших табірних днів, після чого нам потрібно було роз’їжджатись. Не хотілось, звісно, залишати табір, адже він дав нам масу емоцій, кожен знайшов собі друга і тепер кожен «цитаделець» буде чекати наступної такої зустрічі.