Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. Представники єпархії взяли участь у молодіжному форумі в Білорусі

Вже шостий рік поспіль православна молодь Брестської єпархії, що у Білорусі, збирається на щорічний зліт-форум, що називається «Єдінство». Цього року у зустрічі вперше взяли участь представники Володимир-Волинської єпархії. Волинську делегацію, до якої увійшли члени Низкиницької та Володимир-Волинської «молодіжок», очолив священик Максим Хоменко.
Близько 500 учасників «Єдінства», а також гості з Польщі і України провели час з 9 по 12 серпня на хуторі Вежное (Білорусія) при Миколаївському скиті Брестського жіночого монастиря. Тема шостого з’їзду православних молодіжних братств «Православ’я – релігія свободи» з основним лозунгом «Все мені дозволено, але не все доцільно і бажано, усе мені дозволено, але ніщо не повинно володіти мною» (1Кор. 6. 12), дуже актуальна для багатьох православних людей у наш час.
Перший день вночі всі прийняли участь у Таїнстві Євхаристії за архієрейським богослужінням.
Після нічної агапи та сну почав семінар диякон Геннадій, керівник братства імені святого Афанасія Брестського (м. Брест). Його слова лунали, як заклик до стійкості у час коли мода, гроші та реклама спантеличує розуми молодих людей. «Іісус Христос – початок і кінець, і тільки об’єднавшись з Ним можна здобути справжню свободу» – наголошував він.
Далі праця у секціях на теми: Свобода та відповідальність, свобода і новомученики, Євхаристія і свобода. Інтерактивна бесіда у форматі телевізійних ток-шоу на проблему пасивності та лідерства у сучасній молодіжній православній культурі. Ця інтелектуальна програма сприяла відкритому діалогу та активній участі у дискусіях.
Організаторами окрім богослужінь та семінарів були влаштовані вечори творчості, музичні паузи, спортивні турніри, вільне спілкування, польова кухня, ночівля у палатках, концерт за участю бардів та запальних виконавців, дискотека та вогнище на прощання.
Своїми враженнями ділиться учасниця форуму Василина Строк:
«Завершився семінар — зліт «Единство» у Білорусії. Неможна не поділитися своїми радісними емоціями! Поїздка видалася чудовою! Ми мали змогу подивитися на досвід роботи білоруських православних братств та перейняти їхні традиції, а також поділитися своїми. Молоді було понад п’ятсот чоловік і це вражало.
Протягом усього часу на семінарі-зліті ми мали навчально-виховні бесіди зі священиками на актуальні теми для сучасної молоді. Також нове знайомство дало змогу провести час активно та незабутньо: конкурси, спортивні змагання і на завершення «АГАПА» — вогнище, яке об’єднало усіх навколо себе.
Дякуємо організаторам цього незабутнього свята! Сподіваємося, що такі зустрічі будуть частішими і що молоді буде завжди більше.
Особисто для нас, представників з України, було приємно та корисно побувати на «Единстве», адже ми лише розпочинаємо свою активну діяльність і необхідним для нас є «приклад старших». І приклад ми побачили. Це було чудово! Віримо, що ця міжнародна дружба буде назавжди!
Важко уявити як у три дні вдалося пережити щось подібне. «Єдінство» — місце де з Волі Божої та згідно нашого бажання люди різних віку, національності, культури, політичних вподобань стали єдиними між собою.