Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БІЛА ЦЕРКВА. Міську виправну колонію відвідали православні місіонери

25 серпня, на запрошення архієпископа Білоцерківського і Богуславського Августина Білоцерківську єпархію відвідала Оксана Костенко, яка під час перебування владики на Львівській кафедрі була його помічником з тюремного служіння.
З дозволу начальника Білоцерківської колонії №35 підполковника внутрішньої служби Коменотруса А.М. Оксана Костенко побувала в установі, де мала зустріч із засудженими, а також відвідала тюремний храм на честь ікони Божої Матері «Несподівана Радість».
На зустрічі О.Костенко розповіла присутнім про стан духовно-пастирської опіки засуджених в установах Львівської області, презентувала черговий номер православної просвітницької газети «Помилуй і спаси», що вже багато років видається у Львівській єпархії і розповсюджується у виправних установах України.
У зустрічі взяли участь священики Білоцерківської єпархії: протоієрей Володимир Чудінов, настоятель храму вмч. Пантелеімона та протоієрей Володимир Осадчий, які вже багато років опікуються православною громадою цієї установи, а також протоієрей Сергій Маркевич та священик Петро Патрев.
На завершення зустрічі бажаючі отримали благословенні іконки Божої Матері, а гості вирушили до тюремного храму, де коротенько помолились. Отець Володимир Осадчий помазав усіх присутніх оливою зі святої гори Афон.
Храм вразив гостей надзвичайної краси різьбленим іконостасом, виготовленим засудженими. Протягом кількох років ціла артіль в’язнів трудилась над створенням цього унікального шедевру, аналогів якому, мабуть, і немає. Цю роботу очолив різьбяр Андрій Середа, що відбував тут тривалий термін ув’язнення. За свою майстерність, працелюбство і старанність у якості нагороди Андрій отримав дострокове звільнення.
Будівництво тюремного храму було розпочато ще у 2002 році і, хоча воно ще не завершено, в храмі звершується свята Літургія, на якій засуджені мають змогу приступити до таїнства Сповіді та прийняти Святе Причастя, піднести щиру молитву, розважити про вічне, небесне …