Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ОЛЕКСАНДРІЯ. Єпископ Благолеп зустрівся з представниками інтелігенції

18 липня у день пам’яті прп.Афанасія Афонського та в рамках святкування 1025-річчя Хрещення Русі, єпископ Олександрійський і Світловодський Боголєп провів зустріч з представниками інтелігенції у Палаці культури м.Світловодська.
Також, у зустрічі взяли участь: секретар єпархії протоієрей Анатолій Штанько, голова екзаменаційної комісії та єпархіального відділу просвіти і роботи з молоддю протоієрей Віталій Коваленко, настоятель Свято-Михайлівського храму протоієрей Василь Шиман (Світловодськ), настоятель храму апостолів Петра і Павла протоієрей Олег Тарахненко (Світловодськ), Настоятель храму Різдва Божої Матері протоієрей Володимир Бойко (Власівка), Мер міста Юрій Котенко, Секретар міської адміністрації Зінаїда Климчук, Керуючий справами міськвиконкому Вадим Туманов.
Владиці були висвітлені актуальні проблеми сучасності та методи їх подолання на принципах духовного і морального виховання. Були обговорені питання відносин Церкви і Держави, а також Церкви і суспільства. Слід зазначити, що Владика Боголєп звернув чималу увагу на критерії оцінки інформації, яку люди черпають з багаточисельних джерел сьогодення і на той вплив, який вона має на свідомість індивідуума з відсутнім релігійним досвідом. Детально було обговорено й історію становлення християнства на Русі та його роль у сучасності.
По завершені правлячий архієрей з радістю відповів на численні запитання присутніх.