Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ОЛЕКСАНДРІЯ. У єпархії відбулись урочистості з нагоди 1025-річчя хрещення Київської Русі

Велична подія — 1025-річчя хрещення Київської Русі зібрала у Губівському сільському будинку культури представників усіх поколінь – і пенсіонерів, і дорослих, і малечу. На порозі закладу людей зустрічали настоятель Свято-Покровського храму с.Губівка о. Ігор разом із сільською головою Невінчаною Т. О. та директором Губівської школи Гирбою В.А.
У фойє будинку культури усім присутнім безкоштовно пропонували цікаву дитячу літературу: підручники з основ православної культури «Джерело вічності», «Духовну читанку», журнали «Благовіст» та листівки православного клубу «Сретєніє».
Захід відкрив заступник голови Компаніївської районної адміністрації Дубров І.В., який ознайомив присутніх з програмою зустрічі. Настоятель Компаніївського храму святої мучениці Вікторії протоієрей Євгеній Гуменюк розповів про значення православної віри і хрещення Київської Русі для українського народу, далі о. Ігор у своєму виступі наголосив на те, що наш народ пережив страшні часи гоніння на церкву і сьогодні віра відроджується і набирає нової сили і дуже добре, що влада підтримує і сприяє відродженню православ’я в нашій країні. Доцент Кіровоградського інституту розвиту людини, кандидат філософських наук Ігнатьєв В.А., висловив думку про те, що в наш час вища освіта стала нормою, багато людей прагнуть здобути навіть кілька вищих освіт, але поряд з цим ми лишаємося духовно безграмотними, далекими від істинної віри. А саме справжня віра в Бога, в Воскресіння Христове і допомагає людині жити і боротися із різними негараздами, розвиває її духовно-моральне спрямування.
Цікавим був виступ директора Габівської ЗШ І-ІІІ ст. Гирби В.А., який пригадав, що коли 25 років тому вперше після часів гонінь на церкву на Україні широко відзначали 1000-річчя хрещення Київської Русі, то на це свято у Губівці прийшло набагато більше людей, ніж сьогодні і однією з причин, на його думку, цього є поява у 90-х роках розколів та сект, які розділили суспільство і внесли дизбаланс у релігійне життя народу.
Після виступів гостей жителі с. Губівка з цікавістю переглянули два відеофільми про історію хрещення Київської Русі князем Володимиром та про Києво-печерську лавру. Виходячи з клубу, кожен присутній отримав не лише духовну насолоду, а й невеличкі пакунки із солодощами, які організувала голова села та настоятель Губівського храму за сприяння місцевих спонсорів. І дорослі, і діти, котрі побували на такому святі не залишилися байдужими до почутого і побаченого, а директор школи Гирба В.А. навіть запропонував настоятелю місцевого храму приходити частіше до школи, щоб сіяти в юних серцях зерна віри і добра.