Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Керівник єпархіального Місіонерського відділу виступив з доповіддю на засіданні круглого столу «Роль і значення хрещення Київської Русі в подальшому історичному та культурному розвитку держави»

23 липня у Вінницькій обласній науковій бібліотеці ім. Тімірязєва відбулось засідання круглого столу, темою якого стала «Роль і значення хрещення Київської Русі в подальшому історичному та культурному розвитку держави».
Від Української Православної Церкви в засіданні круглого столу взяли участь керівник Місіонерського відділу Вінницької єпархії протоієрей Віталій Голоскевич та священики міста.
Засідання відкрив радник Президента України Володимир Зубанов. Він наголосив на важливій ролі, яку відіграло прийняття християнства у розвитку духовності та культури українського народу.
Крім того, заступник голови облдержадміністрації Григорій Дерун розповів про плани урочистого відзначення свята духовності на Вінниччині, яке цього року відбудеться згідно Указу Президента України «Питання організації та проведення заходів з відзначення в Україні 1025-річчя хрещення Київської Русі» та постанови Верховної Ради України «Про відзначення 1000-річчя з дня заснування Свято-Усікновенського Лядівського скельного чоловічого монастиря».
У своїй доповіді протоієрей Віталій Голоскевич висвітлив питання впливу на мораль та духовність сучасного суспільства Хрещення українського народу, яке відбулося 1025 років тому. Доповідач підкреслив, що плоди цієї події змінили хід історії та розвитку Київської держави, її народу та принесло плоди, які помітні і до сьогоднішнього часу.
У свою чергу науковці, що взяли участь в обговоренні відзначили роль прийняття християнства у розвитку писемності, покращенні якості життя, гуманізації протягом усієї подальшої історії нашого суспільства.
Працівники обласного краєзнавчого музею, державного архіву Вінницької області, бібліотекарі та митці познайомили учасників із впливом християнської культури на образотворче мистецтво, архітектуру та літературу Поділля.
Прес-служба Вінницької єпархії