Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Єпископ Васильківський Миколай відправив молебень у Святошинському районі столиці у рамках святкувань ювілею Хрещення Русі

20 липня, за благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, єпископ Васильківський Миколай, вікарій Київської Митрополії, відправив водоосвятний молебень у рамках святкувань 1025-річчя Хрещення Русі у Святошинському районі Києва. Молебень було відслужено біля пам’ятника прп. Миколі Святоші, що на території Святошинської райдержадміністрації.
Владиці співслужили: благочинний Святошинського благочиння столиці протоієрей Діонісій Дунаєв та духовенство благочиння. Також у спільній молитві прийняли участь: голова Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації Юрій Бондар, посадовці Святошинської райдержадміністрації та численні віряни Святошинського району Києва.
Перед початком заходу пан Бондар зустрів єпископа Миколая, привітав архієрея з наступаючим святом 1025-річчя Хрещення Русі і вони разом урочисто пройшли до пам’ятника прп. Миколі Святоші для покладання квітів. За цим владика Миколай відправив водоосвятний молебень, окропивши святою водою всіх присутніх.
Наприкінці молебню єпископ Миколай виголосив проповідь, у якій він передав благословення Предстоятеля УПЦ та відмітив невипадковість сьогоднішньої події. «Не є випадковим те, що святкування ювілею Хрещення Святої Русі розпочато водоосвятним молебнем. Саме з водоосвяття у 988 році святий благовірний великий князь Володимир розпочав просвітництво Київської Русі, хрестивши її народ у водах Дніпра. Ця визначна подія назавжди стала направляючим вектором розвитку нашого народу, підпорядкувавши християнству всі сфери нашого життя», — зазначив владика. У свою чергу, Юрій Бондар подякував владиці і всім, хто прийшов розділити радість духовну, за спільну молитву.
Після цього єпископ Миколай особисто привітав кожного з наступаючим святом, подарувавши образи святого благовірного великого князя Володимира.