Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Голова Синодального військового відділу хреститиме кожну другу і подальшу дитину в родині військовослужбовців і правоохоронців України

29 червня голова Синодального відділу УПЦ по взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України архієпископ Білоцерківський і Богуславський Августин звершив Таїнство Хрещення у храмі Різдва Божої Матері Святої Успенської Києво-Печерської Лаври. Саме цього дня, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, голова Синодального військового відділу започаткував благочестиву, нову для України, традицію. Віднині він особисто, на прохання військовослужбовців і правоохоронців України, звершуватиме Таїнство Хрещення над кожною другою та подальшою дитиною в їх родинах.
Про дещо подібний досвід владика Августин дізнався під час Першого військового паломництва у Грузію, що відбулося з 6 по 11 червня. Під час прийому у Його Святості, Католікоса-Патріарха всієї Грузії Ілії II йому розповіли, що Предстоятель Грузинської Православної Церкви вже протягом семи років, особисто звершує Хрещення кожної третьої дитини, яка народжується в грузинській родині.
«Звісно, що в межах Української Православної Церкви я не зможу реалізувати цей задум, а от в межах своєї компетенції, як голови Синодального військового відділу УПЦ, робити це цілком реально», — зазначив, зокрема, архієпископ Августин.