Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Сімейний фестиваль зібрав більше ста учасників самого різного віку

7 липня у храмі святителя Луки Кримського м. Вінниці після недільного Богослужіння, яке включало в себе і особливий молебень за міцність і благополуччя сімей, з нагоди прийдешнього дня пам’яті святих Петра і Февронії Муромських, покровителів християнських шлюбів, відбувся другий Сімейний фестиваль. Організатором фестивалю другий рік виступає єпархіальний Відділ у справах молоді, а також молодіжні організації храмів Вінниці. Свято пройшло на базі недільної школи «Лукошко», будівля якої знаходиться у дворі храму Луки Кримського.
Початком фестивалю послужив великий сімейний інтелектуально-спортивний квест по лісопарку міста. У ньому взяли участь понад 10 сімейних команд. Серед станцій квесту були і господарська, де учасникам потрібно було продемонструвати вміння користуватися домашніми інструментами, і театральна, в якій учасники відтворювали житіє святих Петра і Февронії Муромських, і туристична, і спортивна, та інші.
Паралельно з квестом працювали більше 20 різних майстер-класів з квілінгу, паперового моделювання, валяння з вовни, плетіння та багато інших.
По закінченні роботи творчих майстерень відбулася благодійна лотерея по збору коштів на лікування дітей з онкозахворюваннями.
Свято завершилося сімейним концертом, в якому учасники фестивалю виконували вокальні та інструментальні композиції, а також театральні та гімнастичні номери. У проміжках між виступами були нагороджені переможці квесту і найактивніші учасники майстер-класів. Фінальна пісня концерту об’єднала учасників фестивалю у великий веселий хоровод, що яскраво виразило атмосферу дружності та тепла, яка панувала на святі.

Відділ у справах молоді Вінницької єпархії
Фото — Аріна Кантоністова