Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

СУМСЬКА ОБЛАСТЬ. Архієпископ Августин взяв участь у тактико-спеціальних навчаннях Державної служби з надзвичайних ситуацій та Збройних Сил України

4 червня Голова Синодального відділу УПЦ по взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України архієпископ Білоцерківський і Богуславський Августин взяв участь у тактико-спеціальних навчаннях із застосування сил і засобів Державної служби з надзвичайних ситуацій та Збройних Сил України, що відбулися в с. Гаї Роменського району Сумської області. У наметовому містечку життєзабезпечення ДСНС був вперше встановлений польовий храм на честь ікони Пресвятої Богородиці «Неопалима Купина» – покровительки служби. Перед початком навчань владика Августин відправив молебень і благословив їх учасників на успішне проведення показових навчань. На навчаннях був присутній Президент України – Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Віктор Янукович. Під час огляду табору Президент відвідав храм, де мав бесіду з архієпископом Августином та єпископом Сумським та Охтирським Євлогієм, який теж був присутнім на навчаннях.
Цього дня владика Августин, на запрошення військового Аташе Республіки Чехії полковника Їржі Кареша, взяв участь у святковому прийомі у м. Києві з нагоди Дня Збройних Сил Чеської Республіки.