Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

СЕВАСТОПОЛЬ. В ставропігійному чоловічому монастирі ім. св. преп. Паїсія Величковського освячено місце під братський корпус

13 червня в ставропігійному чоловічому монастирі в ім’я святого преподобного Паїсія Величковського, з благословення Священноархімандрита монастиря Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, після закінчення Божественної літургії, яку очолив намісник обителі архімандрит Гавриїл (Анісімов), було звершено чин освячення закладного каменя під споруджуваний братський корпус.
Ініціативу будівництва братського корпусу виявив кандидат у народні депутати Верховної Ради України від Балаклавського і Гагарінського районів Севастополя, Вадим Новинський. Для обителі Вадим Новинський передав у дар список чудотворного образу Богородиці «Скоропослушниця», привезений ним зі святої Гори Афон з обителі Дохіар.
Після чину закладки для парафіян обителі, була приготована святкова трапеза, а народним колективом Балаклавського будинку Культури був даний святковий концерт.
Потрібно відзначити, що наприкінці Літургії, жінка, яка страждає важкою недугою, багато років, після молитви біля ікони Богородиці отримала зцілення. У подяку Богородиці вона залишила біля образу срібний натільний хрест. Про що занесена запис до книги «Літопис обителі».