Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

МУКАЧЕВО. Єпархія взяла участь в засіданні обласної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу

17 червня, під головуванням заступника голови облдержадміністрації Івана Качура відбулося засідання обласної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу в якому прийняли участь і представники Мукачівської Православної Єпархії.
Сьогодні в Закарпатській області на диспансерному обліку перебуває 299 ВІЛ-інфікованих осіб. Хоча в Закарпатті найменші темпи поширення недуги — кількість інфікованих зростає, розповів головний лікар обласного Центру профілактики та боротьби зі СНІДом Іван Миронюк.
Під час засідання було прийнято програму співпраці служби протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та Мукачівської Православної єпархії в напрямку протидії поширенню ВІЛ-інфекції в середовищі регіональної уразливої групи населення – трудових мігрантів та їх найближчого оточення.
Від Мукачівської Православної Єпархії участь у засіданні взяли: координатор співпраці Церкви і медицини в єпархії, член обласної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу- протоієрей Василій Керецман, та відповідальний за співпрацю Мукачівської Православної Єпархії та Центру профілактики та боротьби зі СНІДом – архімандрит Миколай (Шестак).
За словами Івана Миронюка, левова частка нових випадків інфікування припадає саме на закарпатців, що працюють за кордоном. Представники духовенства запевнили – вже сьогодні вони активно долучаються до вирішення проблеми, спілкуються на цю тему з прихожанами під час приватних бесід, готові поширювати інформаційні буклети у церквах тощо.
— Від теоретичних напрацювань, ми всі повинні переходити до практичних дій в напрямку протидії поширення ВІЛ-інфекції. Ця тема стосується кожного закарпатця. Проблема є, і люди повинні про неї знати і бути обережними, — наголосив Іван Качур. – Сьогодні ми затверджуємо програму, тому прошу всі сторони відразу включитися в роботу.

Також цього дня підвели підсумки виконання «Обласного комплексного плану заходів із забезпечення профілактики ВІЛ-інфекції, лікування, догляду та підтримки ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД» у 2012 році та завдання на 2013 рік.