Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

МОСКВА. Патріарше привітання єпископу Ніжинському і Прилуцькому Іринею з 50-річчям із дня народження

Його Преосвященству, Преосвященнішому Іринею, єпископу Ніжинському і Прилуцькому
Ваше Преосвященство!

Христос воскрес!
У день Вашого 50-річчя вітаю Вас словами пасхального благовістя і сердечно поздоровляю з ювілеєм.
У минулі роки Ви виконували різні послухи у Свято-Троїцькій Сергієвій, Успенській Почаївській і Києво-Печерській лаврах, викладали в Київській духовній семінарії. Нині, очолюючи Ніжинську єпархію, Ви маєте можливість віддати молитовну подяку Подателю всіх благ — Богові — за Його милості, що посилаються Вам для життя й трудів у Винограднику Христовому.
У наш час, коли розмиваються межі між добром і злом, а суспільству нав’язується ідеологія відносності моральних норм, кожен православний християнин покликаний словом і ділом свідчити про неминущі моральні істини. Особливо ж священнослужителям належить натхненно працювати на славу Божу і на благо ближніх, допомагати людям іти нелегким шляхом спасіння, спонукаючи їх до любові, терпіння та співчуття, мира та суспільної злагоди.
Відрадно, що протягом шести років займаючи Ніжинську кафедру, Ви виявляєте піклування про всебічний розвиток єпархіального життя, дбаєте про ввірене Вам словесне стадо.
Зважаючи на старанне служіння та у зв’язку з ювілеєм, який Ви відзначаєте, вважаю справедливим удостоїти Вас ордена преподобного Серафима Саровського II ступеня.
Милостивий Господь нехай дарує Вам міцність душевних і тілесних сил, зберігаючи Вас у доброму здоров’ї на многая літа.

З любов’ю про Христа Воскреслого
+КИРИЛ, ПАТРІАРХ МОСКОВСЬКИЙ І ВСІЄЇ РУСІ