Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Директор БІНДЦ взяв участь у конференції «Церква — наука — суспільство: питання взаємодії»

30 травня в Церковно-археологічному музеї КДА, з благословення ректора КДАіС, керуючого справами УПЦ митрополита Бориспільського Антонія, відбулася секція «Церква в XIX-XX столітті: джерела, історія та історіографія» XI міжнародної наукової конференції «Церква — наука — суспільство: питання взаємодії», присвяченої пам’яті Київського Митрополита Євгенія Болховітінова.
Від Мукачівської православної єпархії участь у конференції взяв Директор Богословсько-історичного науково-дослідного центру імені архімандрита Василія (Проніна), кандидат історичних наук УжНУ – Юрій Данилець.
Модераторами секції «Церква в XIX-XX столітті: джерела, історія та історіографія» виступили проректор КДА з науково-богословської роботи Володимир Бурега та співробітник Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника Костянтин Крайній.
У рамках обговорення теми, з доповідями виступили представники КДА: перший проректор академії протоієрей Сергій Ющик, який озвучив доповідь «Оцінка Міланського едикту в публікаціях професорів Київської духовної академії в рік святкування його 1600-ї річниці» і викладач Ігор Хроненко з доповіддю «Християнські старожитності XIV Всеройсійського археологічного з’їзду в м. Чернігові».