Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. На честь 90-річчя Калинівського дива відбувся святковий концерт

24 червня в Калинівському будинку культури відбувся святковий концерт, присвячений 90-річчю Калинівського дива та 1025-річчю Хрещення Київської Русі.
Вступне слово перед початком концерту промовив благочинний Калинівського району протоієрей Володимир Розман. Отець благочинний розповів історію Калинівського дива та згадав як відбувалося відродження почитання цього святого місця.
Далі на сцену піднялися митрополит Вінницький і Барський Симеон з представниками місцевої влади: головою Калинівської райдержадміністрації Поліщуком Василем Кіндратовичем та Калинівським міським головою Шамалюком Анатолієм Васильовичем. Після загальної молитви — тропаря Святої Трійці — владика привітав усіх присутніх зі святом П’ятидесятниці та цьогорічними ювілеями Калинівського дива та Хрещення Русі. Владика подякував духовенству та жителям району за їхню активну позицію в проведенні заходів з приводу зазначених ювілеїв, а представникам влади архіпастир висловив подяку за сприяння в цьому православним християнам.
В свою чергу керманич Калинівського району висловив вдячність владиці та священикам за значний вклад в культурний і духовний розвиток району, а мер міста подякував сприяння розвитку міста Калинівки та висловив надію на подальшу співпрацю міської влади з Церквою.
Після цього на сцені один за одним змінювалися художні колективи. В цей день глядачів порадували своїми виступами вихованці дитячої недільної школи Свято-Параскевинського храму м. Калинівка. Діти ставили невеличкі вистави про свято Трійці та співали богослужбові піснеспіви. Дорослий хор Свято-Параскевинського храму під керівництвом Ангеліни Ватаманеску окрім церковних творів виконував і народні пісні. В хорі співають і священики храму — протоієреї Василій Розман та Корнилій Ватаманеску. Також в цей вечір виступали інструментальні колективи, народний хоровий ансамбль, сольні виконавці та дитячий хореографічний ансамбль.
По закінченні концерту протоієрей Володимир Розман подякував артистам за прекрасні номери, а митрополит Симеон закликав усіх присутніх до участі в хресній ході з м. Вінниці до Калинівського хреста, яка відбудеться 4 липня.