Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БАЛАКЛАВА (АР КРИМ). Представники Криворізької єпархії взяли участь у роботі V Всеукраїнської конференції

3 червня у передмісті Севастополя Балаклаві (АР Крим) за благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира розпочала роботу ювілейна V Всеукраїнська конференція голів і представників єпархіальних відділів по роботі з молоддю. Організаторами V Всеукраїнської конференції витсупив Синодальний молодіжний відділ Української Православної Церкви. Конференція проходить за підтримки Сімферопольської єпархії та особисто митрополита Сімферопольського і Кримського Лазаря, за сприяння Севастопольського благочиння на чолі з благочинним протоієреєм Сергієм Халютою.
На традиційний форум, який двічі на рік проводиться Синодальним відділом УПЦ по роботі з молоддю, прибули представники майже з усіх єпархій Української Православної Церкви, а також з Білорусі. Участь беруть 140 осіб — голови єпархіальних молодіжних відділів, молодіжних організацій та братств, діячі молодіжних рухів, а також учасники регіональних представництв Всеукраїнського апологетичного центру в ім’я святителя Іоанна Златоуста, що діє під егідою Синодального молодіжного відділу.
Від Криворізької єпархії, за благословенням архієпископа Криворізького і Нікопольського Єфрема, участь у конференції взяли голова єпархіального Інформаційно-просвітницького відділу, настоятель Свято-Троїцького храму м. Жовті Води протоієрей Олександр Пономаренко та настоятель Хрестовоздвиженського храму м. Нікополя протоієрей Ігор Мельников.
Розпочався захід молебнем, який очолив голова Відділу по роботі з молоддю вікарій Київської Митрополії єпископ Обухівський Іона. На початку урочистого відкриття були зачитані вітальні слова до учасників конференції від Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Володимира та від митрополита Сімферопольського і Кримського Лазаря.
На конференції, яка в цьому році є ювілейною, про основні напрямки роботи з молоддю розповіли голова Синодального відділу по роботі з молоддю єпископ Обухівський Іона, благочинний Севастопольського округу протоієрей Сергій Халюта, перший заступник голови Синодального молодіжного відділу архімандрит Іоасаф (Перетятько), інші співробітники Синодального відділу, що очолюють різні напрямки роботи в рамках відділу.
Представники Криворізької єпархії виступили з доповіддю та відеофільмом про організацію відпочинку і дозвілля православної молоді міст Жовтих Вод та Кривого Рогу у літньому оздоровчому таборі у с. Хорли Херсонської області, продемонстрували веб-сайт єпархіального Інформаційно-просвітницького відділу «Открытая дверь», а дует «Лоза» Свято-Троїцького храму м. Жовті Води у складі Ірини Дробот та Владислави Брюшенко презентував пісенний міні-концерт учасникам конференції під час кава-брейку.
Всеукраїнська конференція голів і представників єпархіальних відділів по роботі з молоддю — це робочий форум Синодального молодіжного відділу УПЦ, що проводиться з 2010 року з ініціативи голови відділу єпископа Обухівського Іони. Захід збирає відповідальних за роботу з молоддю в єпархіях Української Православної Церкви, діячів молодіжних організацій і рухів з усіх регіонів України та сусідніх держав. Мета форуму — обмін досвідом, аналіз проведеної роботи, обговорення перспектив розвитку молодіжної діяльності на майбутнє.