Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Блаженніший Митрополит Володимир освятив храм на честь Зачаття Іоанна Хрестителя

9 червня Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир відвідав парафію на честь Зачаття Іоанна Хрестителя, що у Святошинському районі м. Києва, де звершив чин освячення головного престолу храму.
Його Блаженству співслужили: керуючий справами УПЦ, перший вікарій Київської Митрополії митрополит Бориспільський Антоній, секретар Предстоятеля УПЦ архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, настоятель храму протоієрей Адам Кучмій, благочинний Святошинського благочиння протоієрей Діонісій Дунаєв, духовенство храму та сусідніх парафій.
У новоосвяченому храмі Блаженніший Владика звершив Божественну літургію, наприкінці якої привітав настоятеля, духовенство і прихожан з подією освячення храму та світлими днями Пасхи, що нині триває.

***
Храм на честь зачаття Іоанна Хрестителя діяв у минулому столітті неподалік у Біличах, та був зруйнований в 1960-ті роки. У 1990 році на місці нинішнього храму була заснована парафія на честь Зачаття Іоанна Хрестителя.
Проте будівництво нового мурованного храму розпочалося тільки у 2006 році. 14 жовтня 2006 року Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир освятив наріжний камінь на місці будівництва храму.
28 листопада 2009 року Блаженнішим Митрополитом Володимиром був освячений нижній храм на честь ікони Божої Матері «Виховання».
Будівництво велося на пожертвування парафіян протягом шести років. Благоустрій території та будівельні роботи тривають і донині.