Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Духовенство єпархії вшанували жертв аварії на Чорнобильській АЕС

26 квітня — Міжнародний день пам’яті Чорнобиля.
У цей день в Хмельницькому відбулося ряд заходів, приурочених 27-й річниці Чорнобильської трагедії.
Спочатку учасники заходу поклали вінки і квіти до пам’ятника «Героям Чорнобиля – пожежникам», що на вулиці Героїв Чорнобиля. А далі, біля пам’ятника «Героям та жертвам Чорнобиля», що на перехресті вулиць Кам’янецької та Прибузької відбувся мітинг-реквієм, який розпочався також із покладання вінків і квітів.
У заходах за благословенням митрополита Хмельницького і Старокостянтинівського Антонія взяли участь духовенство єпархії – секретар Хмельницької єпархії протоієрей Олександр Дацюк, та клірики Свято-Покровського кафедрального собору — протоієрей Петро Задвірний, протоієрей Віталій Козінчук та диякон Олексій Ткачук.
Священнослужителями біля пам’ятника «Героям та жертвам Чорнобиля» була звершена панахиду за усіх, хто загинув під час ліквідації аварії на ЧАЕС.
У заходах також приймали участь представники обласної, районної та міської ради, депутати усіх рівнів, представники громадських організацій, чорнобильці, підрозділи міністерств з надзвичайних ситуацій, правоохоронці, громадськість міста.