Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Відбулася Х Всеукраїнська науково-практична конференція «Україна у сучасному геополітичному просторі: погляд молоді»

25 квітня у Хмельницькому інституті МАУП відбулася Х Всеукраїнська науково-практична конференція «Україна у сучасному геополітичному просторі: погляд молоді», учасниками якої стали понад 120 студентів та учнів навчальних закладів України.
За благословенням митрополита Хмельницького і Старокостянтинівського Антонія, від єпархії у роботі вченого зібрання взяв участь протоієрей Олександр Дацюк. Протоієрей  Олександр передав усім учасникам конференції вітання й благословення митрополита Антонія, а також вручив Архієрейські грамоти авторам кращих наукових робіт на релігієзнавчу тематику, представлених на конкурс, який традиційно проходив у рамках роботи вченого зібрання. Архієрейськоми грамотоми цього року були нагороджені:
- студентка Хмельницького інституту МАУП – Анжеліка Вознюк за наукову роботу «Предстоятель очима молоді»
- студентка Хмельницького інституту МАУП – Леся Тесля за наукову роботу «Формування та розвиток особистості в молодшому шкільному віці: психолого-педагогічні аспекти».
У вітальному слові отець Олександр зазначив:
«…На мою думку, сьогодні, на початку ХХІ ст., говорити про геополітику, не згадуючи про наше відношення до ближніх було б невірно, особливо враховуючи традиції тоталітарних режимів минулого ХХ ст. …
Отже вижити у світі, з якого люди «вигнали Бога», де, говорять про Бога і турботу про людей, але водночас творять беззаконня, нам може допомогти лише інтеграція християнських цінностей у всі сфери нашого буття – починаючи із системи освіти…
Прості слова Блаженного Августина тут нам допомагають розставити вірні пріоритети: «Ти говориш мені, що ніколи не бачив Бога, — писав блаженний Августин, коментуючи послання апостола Іоанна Богослова, — але не можеш мені сказати, що ти ніколи не бачив людей. Люби брата твого: якщо ти будеш любити брата, якого ти бачиш, то ти й уздриш Бога, бо ти побачиш саму любов, а Бог живе у любові».
Ці слова підтверджують слова Господа «Отже, все, що тільки хочете, щоб вам робили люди, так і ви їм робіть: бо в цьому Закон і пророки» (Мф., 7,12) і апостола Павла, які лягли в основу соціальної концепції нашої Церкви, «Якщо можливо з вашої сторони, будьте у мирі з усіма людьми» (Рим. 12,18).
Отже християнське відношення до сучасних геополітичних процесів цілком визначене цими вічними словами…».v Окрім представників Української Православної Церкви, у конференції брали участь робітники управлінь освіти та культури Хмельницького Облдержадміністарції, представники ЗМІ, архівних установ, наукових і творчих спілок, управління юстиції, громадських об’єднань, а також народні депутати міської та обласної рад.