Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. У Волинський обласній державній адміністрації презентували Луцький Псалтир

25 квітня, у Луцьку відбулася презентація факсимільного видання Луцького Псалтиря XIV століття.
Презентацію провели митрополит Волинський і Луцький Ніфонт, голова Волинської обласної державної адміністрації Борис Клімчук, голова Волинської обласної ради Володимир Войтович та голова інформаційно-просвітницького відділу єпархії протоієрей Валентин Марчук.
Під час презентації протоієрей Валентин Марчук зауважив, що факсимільну копію рукопису XIV століття – Луцький Псалтир планують презентувати у провідних установах Європейського Союзу та Сполучених штатів Америки.
Батюшка розповів, що першу презентацію планують провести у Флоренції. Далі — у штаб-квартирі ЮНЕСКО, в Українському домі в Парижі, в Страсбурзі у штаб-квартирі Ради Європи, штаб квартирі ООН у Нью-Йорку та Вашингтоні у парламентській бібліотеці – вже є домовленість із послом України в США.
«Вже 5 червня ми плануємо, разом з Борисом Петровичем, вирушити у Мілан. Керівництво держави визначило відповідального віце-прем’єра, який буде очолювати закордонні і презентаційні поїздки», — повідомив голова інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії.
Під час презентації було наголошено, що Псалтир має унікальне історичне значення – він, в деякій мірі переписує нині існуючу історію, адже раніше вважали, що Любарт помер у 1385-86 роки, а Псалтир вказує, що він помер у серпні 1383 року.
На завершення, митрополит Волинський і Луцький Ніфонт нагородив владців особливою відзнакою Волинської єпархії – медаллю Волинської ікони Богородиці.