Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Місто очікує великі святині

У 2013 році весь православний світ відзначає 1700-річчя видання Міланського едикту святим рівноапостольним імператором Костянтином Великим. Для православної України цей ювілей є особливим, адже теренами нашої землі, із благословення Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Володимира проходить Всеукраїнський хресний хід із часткою Чесного Животворчого Хреста Господнього та мощами святих рівноапостольних Костянтина і Єлени. Наступного тижня ці святині прибудуть і на Волинь. Про це, спілкуючись із журналістами, розповів митрополит Волинський і Луцький Ніфонт.
До Луцька святиня прибуде 25 квітня о 15-й годині, де біля Свято-Покровського кафедрального храму відбудеться зустріч та розпочнеться Богослужіння. Храм буде відкритий цілодобово, отже вірні зможуть прикластись до святині. О 15-й годині наступного дня святиню перенесуть до тимчасового храму Всіх святих землі Волинської, а о 15-й годині суботи 27 квітня вона відбуде до Володимира-Волинського. Як підкреслив владика Ніфонт, святиня перебуватиме в усіх єпархіальних центрах України.
«Це – права рука святого рівноапостольного царя Костянтина Великого в ковчежці та ліва рука його матері святої рівноапостольної цариці Єлени, а також хрест із часткою Чесного Животворчого Хреста Господнього. Частка того Жертвенника, на якому за наші гріхи, нашого ради спасіння був принесений в Жертву Христос-Спаситель», — підкреслив митрополит Ніфонт.

Пропонується графік перебування святині у Луцьку:

25 квітня
15:00 — Зустріч біля Покровського храму
18:00 – Всенічна у Покровському храмі
26 квітня
8:00 – Божественна Літургія у Покровському храмі
15:00 – переїзд до храму Всіх Святих землі Волинської
18:00 – Всенічна у храмі ВСЗВ
27 квітня
8:00 – Божественна Літургія у храмі ВСЗВ
15:00 – від’їзд у м. Володимир-Волинський