Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. У залі засідань Верховної Ради відбувся молебень про примноження любові та припинення ворожнечі

На прохання групи народних депутатів, що входять до міжфракційного об’єднання «За сприяння свободі сумління», яке очолює народний депутат Ганна Герман, в залі засідань Верховної Ради відбувся молебень на початок доброї справи та про примноження любові і припинення ворожнечі.
Молебень звершив Представник Української Православної Церкви при Верховній Раді України прот. Василь Русинка. Разом з ним молилися народні депутати Ганна Герман, Андрій Деркач, Володимир Бандуров, Дмитро Шенцев, Володимир Зубик, Григорій Смітюх, Олексій Азаров, Ельбрус Тедеєв та інші.
Спеціально до цієї події з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира було принесено Отченашівську Страсну ікону Божої Матері (прославилася в селі Отченашівка Вінницької області) та Хрест, освячений в Єрусалимі на Гробі Господньому.
Як зазначив прот. Василь Русинка: «Ми щиро молилися, щоб і серед народних обранців, і, взагалі, в нашому народі панували мир, взаємоповага, злагода і любов. Щоб не розгоралася ворожнеча, розбрат і ненависть. Як віруючі люди, ми маємо любити і служити ближньому. Як народні обранці і громадяни України, ми покликані до служіння людям заради спільного блага нашого народа».