Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Представники Української Православної Церкви взяли участь у роботі круглого столу «Релігія і влада в Україні: проблеми взаємовідносин»

23 квітня недержавний аналітичний Центр Разумкова спільно з представництвом Фонду Конрада Аденауера в Україні за підтримки Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій провів чергове засідання постійно діючого круглого столу «Релігія і влада в Україні: проблеми взаємовідносин». Тема засідання: «Державно-конфесійні відносини в Україні станом на 2013 рік: рух до партнерства держави і Церкви, чи до кризи взаємин?»
Для участі у круглому столі були запрошені керівники та представники релігійних конфесій України, громадські та політичні діячі, представники державної влади, експерти, журналісти. Від Української Православної Церкви в роботі засідання взяли участь вікарій Київської Митрополії єпископ Броварський Феодосій та проректор з науково-богословської роботи КДАіС Володимир Бурега.
Було розглянуто такі питання:
Яким є нинішній стан державно-конфесійних відносин? Чи чує влада Церкву?
Чи сприяють партнерству держави і Церкви спроби зміни законодавства про свободу совісті та діяльність релігійних організацій?
Чи може Церква в діалозі з державою опертися на підтримку суспільства?
В своєму виступі перед членами зібрання Преосвященний єпископ Феодосій передав привітання та благопобажання від Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира. Також владика окреслив коло питань в сфері церковно-державних відносин, які з точки зору Української Православної Церкви потребують першочергового вирішення і поділився з присутніми думками щодо участі духовенства та релігійних громад в суспільному та політичному житті країни.
До засідання круглого столу Центр Разумкова підготував інформаційно-аналітичні матеріали, які містять стислий опис особливостей нинішнього етапу державно-конфесійних відносин, результати соціологічного дослідження стану та характеру релігійності українського суспільства, а також тексти окремих звернень і документів Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій 2011-2013рр. і проекту Концепції державно-конфесійних відносин в Україні.