Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Блаженнішому Митрополиту Володимиру презентовано факсимільне видання Луцького Псалтиря XIV століття

24 квітня Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир у своїй резиденції у Святій Успенській Києво-Печерській Лаврі прийняв делегацію Волинської єпархії, що прибула до Києва для участі у презентації факсимільного видання Луцького Псалтиря XIV століття.
У складі делегації прибули: митрополит Волинський і Луцький Ніфонт, єпископ Володимир-Волинський і Ковельський Володимир, голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук, секретар та голова інформаційно-просвітницького відділу єпархії протоієреї Миколай Бондарук та Валентин Марчук, представники ЗМІ Волині.
Зокрема, Блаженнішому Владиці було подаровано факсимільну копію Луцького Псалтиря XIV.
В свою чергу Його Блаженство відзначив церковними нагородами за особливі заслуги перед Українською Православною Церквою митрополита Ніфонта та Бориса Клімчука (ордени святителя Миколая Чудотворця) та протоієреїв Миколая Бондарука та Валентина Марчука (ордени святого благовірного князя Ярослава Мудрого).
Первосвятитель також зазначив, що Волинська єпархія відома своєю духовно-просвітницькою діяльністю, молодіжною, інформаційною політикою та соціальним служінням. «Нехай Господь і надалі укріпляє вас у цій святій справі», — побажав Архіпастир.
Гості щиро подякували Митрополитові за відзнаки й попросили його предстоятельських молитов.
Під час нагородження був присутній секретар Предстоятеля УПЦ архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, який, зокрема, зауважив, що протоієрей Миколай Бондарук та протоієрей Валентин Марчук особливо трудяться для реалізації різноманітних проектів церковного життя.
«Усі ці проекти треба реалізовувати, і дуже добре, що Блаженніший Владика благословив проведення цьогорічного фестивалю духовної пісні «Волинський благовіст. А незабаром ми почнемо роботу і над видавництвом факсиміле Волинського Євангелія XIII століття та інших раритетних видань», — зауважив протоієрей Валентин Марчук.
Предстоятель також благословив іконами і представників ЗМІ Волині.