Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЖИТОМИР. В колонії освячено храм

17 квітня в Житомирській виправній колонії №8, у чоловічому довічному секторі позбавлення волі, було освячено новоутворений храм на честь святого Варлаама чудотворця Керетського.
Мета заснування Божого дому — надання можливості утриманим приймати таїнства Православної Церкви, зокрема приступити до щирого і сердечного покаяння та причастя святих Христових Таїн, очищаючи свій внутрішній стан душі та совісті.
Святковий чин освячення очолив архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим. За молитвою Владиці співслужили: секретар єпархії архім. Олексій (Овсянніков), духівник єпархії архім. Гавриїл (Вардаєв), настоятель темничного храму прот. Вадим Шапран та настоятель Свято-Пантелеймонівського храму м. Житомира прот. Володимир Головецький.
Молитовне дійство зібрало керівництво управління Державної пенітенціарної служби України в Житомирській області на чолі з начальником управління генерал-майором внутрішньої служби Віктором Віталійовичем Мошківським, а також представників місцевих ЗМІ.
Після завершення чину освячення Владика Никодим звернувся із вітальним словом до присутніх. Осіб, чиїми клопотаннями та благодійністю було споруджено молитовну кімнату, архіпастир відзначив почесними грамотами.
Насамкінець перебування в установі Архієрей відвідав православних засуджених, спілкуючись із ними вручив духовну літературу і побажав терпіння, сили та мужності у відбуванні покарання.
У планах керівництва Житомирської установи виконання покарань №8 відкрити також молитовні кімнати для засуджених, які відбувають покарання в камерах максимального рівня безпеки, та для жінок, що утримуються в слідчому ізоляторі.