Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЖИТОМИР. Відбулось освячення новозбудованого храму на честь святого Георгія Переможця

20 квітня у невеличкому селищі Березино, неподалік міста Житомира, відбулася надзвичайно урочиста та пам’ятна подія для місцевих жителів — освячення новозбудованого храму на честь святого Георгія Переможця.
Для березинчан церква стала основним духовним епіцентром, найдорогоціннішою перлиною та прикрасою села. Будувався храм спільними силами та підтримкою. І ось наступив довгоочікуваний момент досягнутої мети!
Святковий чин освячення, у співслужінні благочинного Житомирського районного округу прот. Богдана Лядобрука, настоятеля храму ієрея Володимира Хаджі та запрошеного духовенства, звершив архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим. Під час освячення, Архіпастир, разом із священством та прихожанами обійшли навколо Георгіївський храм із мощами та окропили його на чотири сторони святою водою.
Після завершення молитовного чину була відправлена Божественна літургія святителя Іоанна Златоустого. Святкова подія зібрала у стінах храму доволі багато діточок, прихожан та гостей із ближніх сіл. Під час малого входу правлячий архієрей, за усердні труди на благо Матері Церкви нагородив настоятеля парафії, отця Володимира, золотим наперстним Хрестом.
Завершилися урочистості традиційними привітаннями. Владика Никодим вітаючи паству із освяченням закликав частіше відвідувати храм, міцніти у вірі та збільшувати християнську громаду селища. Помічників та благодійників було відзначено почесними грамотами та орденом.