Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Митрополит Симеон благословив свято української писанки, яке увійшло в Книгу рекордів України

25 квітня на запрошення керівництва Барського автомобільно-дорожнього технікуму НТУ, митрополит Вінницький і Барський Симеон взяв участь у найчисленнішому в Україні майстер-класі по розпису великодньої писанки, який проходив у цьому навчальному закладі. Владика благословив його початок та побажав організаторам й учасникам Божої допомоги. У вітальному слові архієрей особливо підкреслив, що кожне таке свято має бути не лише прекрасним народно-художнім дійством, а насамперед, приводом, щоб іще раз згадати історію та значення великого свята, до якого воно приурочено, — Пасхи Христової.
Разом з митрополитом Симеоном в урочистому заході взяла участь заступник голови обласної державної адміністрації Любов Спірідонова, голова Барської райдержадміністрації Геннадій Лук, голова районної ради Микола Радіонов та заслужений діяч мистецтв України, директор Вінницького обласного художнього музею Ілля Безбах.
Майстер-клас з писанкарства провели представниці Національної спілки народних майстринь України сестри Марина та Оксана Верхові. Всього у заході взяли участь чотириста студентів та школярів, що є безпрецедентним досягненням, яке увійшло до Книги рекордів України, а самим його учасникам та гостям запам’яталося на все життя.