Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРИВИЙ РІГ. Начальника Криворізького факультету Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ відзначено високою церковною нагородою

Криворізький факультет є структурним підрозділом Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ – вищого навчального закладу IV рівня акредитації. Днем заснування факультету вважається 19 травня 1969 року.
За роки існування навчального закладу пройшли початкову підготовку та здійснили підвищення кваліфікації понад 45 тисяч представників молодшого та середнього начальницького складу органів внутрішніх справ, більшість з яких працює в підрозділах патрульно-постової служби міліції, дільничними інспекторами міліції, співробітниками кримінальної міліції не тільки рідної Дніпропетровщини, а й інших регіонів України. Випускники навчального закладу займають відповідальні посади в МВС України та правоохоронних органах інших держав, управліннях МВС в областях і на транспорті, міських, районних і лінійних підрозділах внутрішніх справ, займаються науково-педагогічною діяльністю, працюють у судах і органах юстиції.
Метою діяльності факультету є підготовка фахівців-юристів для органів державної влади і місцевого самоврядування, підприємств і організацій України.
За підтримки керівництва факультету при Криворізькому факультеті Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ постійно функціонує православний храм святого мученика Івана Воїна, в якому регулярно сповідаються і причащаються святих Христових Тайн, беруть участь у церковних богослужіннях не тільки студенти, але й викладачі навчального закладу. Настоятелем храму ієреєм Валентином Очковським читаються лекції по релігієзнавству, що включені до навчальної програми. Курсанти навчального закладу неодноразово приймали участь в благодійній міській акції «Здай кров та допоможи врятувати чиєсь життя».
По благословенню Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, начальник факультету Черевач Ольга Миколаївна за плідну співпрацю з Криворізькою Єпархією УПЦ та з нагоди 40-річчя від дня народження була нагороджена архієпископом Криворізьким та Нікопольським Єфремом Орденом УПЦ «Святої Рівноапостольної Великої Княгині Ольги». Іменинниця сердечно подякувала Предстоятелю УПЦ за високу церковну нагороду та завірила, що і надалі докладе усіх зусиль до духовного та патріотичного виховання студентів КФ ДДУВС.