Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЖИТОМИР. Архіпастирське богослужіння в інженерному військовому полку

16 лютого, в день пам’яті праведного Симеона Богоприємника, невеличкий храм, що знаходиться у Новоград-Волинському військовому інженерному полку святкував відразу два своїх ювілея.
У 2003 році на території військової частини була відкрита каплиця, а вже у 2008 році був поставлений і освячений престол, храм назвали на честь святого Феодора Ушакова, адмірала флота Російського.
Урочисте богослужіння з нагоди свята очолив правлячий архієрей, архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим. Владиці співслужили: благочинний Новоград-Волинського Преображенського округу, прот. Стефан Маркевич, благочинний Троїцького округу міста, прот Валентин Мороз, військові священики та духовенство благочинь.
На Божественній літургії були присутні військовослужбовці частини та керівництво, зокрема командир полку — полковник Борісов Микола Миколайович. Після завершення співу «Отче наш» окремі солдати приступили до святих Христових Таїн.
Під час своєї напутньої проповіді до військових, Владика Никодим побажав усім терпіння, наснаги та Божої помочі у проходженні служби, молитовного настрою та покровительства Пречистої Діви Богородиці. Командира полку, Миколу Миколайовича, архіпастир удостоїв почесної грамоти та ордену святого Миколая чудотворця Мір-Лікійського.