Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

МУКАЧІВЕ. Круглий стіл: Планування співпраці Центру з профілактики та боротьби із СНІДом та Єпархії

11 грудня, як раніше й анонсувалося в конференц-залі Центру з профілактики та боротьби із СНІДом відбувся круглий стіл «Планування співпраці медичної галузі, зокрема, Центру з профілактики та боротьби із СНІДом, та Мукачівської Православної Єпархії УПЦ в напрямку протидії поширенню ВІЛ-інфекції/СНІДу в Закарпатській області».
У круглому столі взяли участь Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський, протоієрей Василь Керецман – координатор з питань співпраці Церкви та медицини Мукачівської Єпархії УПЦ, протоієрей Олександр Монич – голова Інформаційного відділу; Володимир Миколайович Кузьмик – начальник відділу організації лікувально-профілактичної роботи управління охорони здоров’я Закарпатської облдержадміністрації; Іван Святославович Миронюк – головний лікар Центру з профілактики та боротьби зі СНІДом; Валерія Володимирівна Брич – завідувач відділу профілактичної, організаційно-методичної роботи та епідмоніторингу Центру з профілактики та боротьби зі СНІДом; Вікторія Йосипівна Білак-Лук’янчук – керівник центру моніторингу і оцінки Центру з профілактики та боротьби із СНІДом, представники духовенства єпархії.
За результатом проведеного круглого столу була прийнята спільна резолюція в якій серед іншого намічено майбутню стратегію спільної роботи Єпархії і Центру в профілактиці та боротьбі із СНІДом.

Зокрема в резолюції зазначено:
1. Затвердити проект програми співпраці медичної галузі, зокрема, Центру з профілактики та боротьби із СНІДом, та Мукачівської Православної Єпархії Української Православної Церкви в напрямку протидії поширенню ВІЛ-інфекції/СНІДу в Закарпатській області.
2. Затвердити перелік індикаторів ефективності співпраці служби протидії СНІДу та Мукачівської Православної Єпархії Української Православної Церкви, направленої на протидію поширення ВІЛ-інфекції, як попередній варіант з послідуючим (при необхідності) внесенням змін в процесі реалізації проекту.
3. Розробити календарний план-графік програми профілактичної роботи щодо попередження ВІЛ-інфекції в регіональній групі ризику (трудові мігранти) по рекомендаціямучасників реалізації програми.
4. Просити обласну Координаційну раду з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу розглянути та затвердити програму співпраці медичної галузі та Мукачівської Православної Єпархії в напрямку протидії поширенню ВІЛ-інфекції/СНІДу та індикатори ефективності співпраці на першому засіданні Ради в 2013 році.