Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

МУКАЧІВЕ. Архієпископа Феодора молитовно вітали з днем Ангела

16 грудня – день Ангела керуючого Мукачівської єпархією архієпископа Мукачівського і Ужгородського Феодора. В цей  день у Мукачівському Свято-Миколаївському монастирі була відслужена святкова Божественна Літургія.
Архієпископу Мукачівському і Ужгородському Феодор співслужили Високопреосвященніший Марк, архієпископ Хустський і Виноградівський, постійний член Священного Синоду Української Православної Церкви та Високопреосвященніший Олександр, архієпископ Городницький, вікарій Київської Митрополії та велика кількість священнослужителів Мукачівської єпархії.
У святковій Літургії взяли участь всі намісники та настоятельниці чоловічих та жіночих монастирів єпархії, благочинні районів та інші.
Серед високоповажних гостей від представників влади на Богослужінні були присутні міський голова міста Мукачево З.З. Лендєл та інші представники владних структур краю.
Божественну Літургії співали два чудові хори. Хор сестер Мукачівського монастиря та новостворений з благословення владики Феодора хор священнослужителів Мукачівської єпархії (регент протоієрей Василій Юрина).
На Літургії архіпастирі з духовенством молилися як за здоров’я ювіляра, так і посилено возносили молитви за свого Предстоятеля.
В кінці Божественної Літургії владика Марк у вітальному слові побажав владиці Феодору архіпастирської мудрості та натхнення у нелегких трудах. Архієпископ Олександр у свою чергу передав від Предстоятеля нашої Церкви Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України вітання з нагоди дня Ангела та побажав архіпастирю духовних благ та підкреслив, що владика Феодор єсправжнім «взірцем для духовенства і пастви».