Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. У неділю святих праотець Предстоятель Української Православної Церкви звершив Літургію у Свято-Пантелеімонівському монастирі у Феофанії

30 грудня, в неділю 30-у після П’ятидесятниці, cвятих праотець, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир звершив Божественну літургію у Соборному храмі Свято-Пантелеімонівського жіночого монастиря у Феофанії.
Йому співслужили: архієпископи — Бориспільський Антоній (керуючий справами УПЦ), Запорізький і Мелітопольський Лука, Балтський і Ананьївський Олексій, Яготинський Серафим, Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр (секретар Предстоятеля УПЦ), клірики Запорізької єпархії та духовенство монастиря.
За богослужінням молився міський голова Запоріжжя Олександр Сін.
На малому вході, Митрополит Володимир з нагоди 50-річчя служіння у священному сані нагородив настоятеля Свято-Благовіщенського храму м. Березань (Яготинський р-н Київської обл.) протоієрея В’ячеслава Ушакова правом носіння митри . Після богослужіння Блаженніший Владика подякував віруючим за спільну молитву та побажав усім Божого благословення.