Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Предстоятель Української Православної Церкви відправив щорічний подячний молебень на Володимирській гірці

25 грудня, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир у співслужінні собору архієреїв УПЦ та духовенства Київської єпархії відправив подячний молебень на Володимирській гірці. Це богослужіння традиційно звершується ним наприкінці кожного року.
Разом із духовенством молилися Президент України Віктор Янукович, Прем’єр-міністр Микола Азаров, голова Київської ОДА Анатолій Присяжнюк, голова КМДА Олександр Попов, члени уряду та інші високопосадовці.
Перед початком богослужіння Блаженніший Митрополит Володимир звернувся до присутніх зі словом повчання.
«Cтало доброю традицією в кінці кожного року, що відходить у вічність, збиратися на цьому святому місці, щоби піднести молитви Богу, подякувати Йому за ті дари та милості, які Він щедро посилає. Ми молимося, щоби Господь зберіг нашу Церкву та нашу державу від усілякого лиха і допомагав нам продовжувати підносити молитви впродовж усього року. Нехай Бог благословить рік, що приходить, та дає нам сили, терпіння та всяке благо», — сказав зокрема він.
Після молебню Митрополит Володимир та Віктор Янукович приклалися до ікони Хрестителя Русі — рівноапостольного князя Володимира з часткою його чесних мощей.