Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЕВ. УПЦ обратилась в Национальную экспертную комиссию по вопросам защиты общественной морали относительно игральных карт с изображением храмов Киева

ГОЛОВІ
НАЦІОНАЛЬНОЇ ЕКСПЕРТНОЇ КОМІСІЇ УКРАЇНИ
З ПИТАНЬ ЗАХИСТУ СУСПІЛЬНОЇ МОРАЛІ
ДОКТОРУ ЮРИДИЧНИХ НАУК, ПРОФЕСОРУ
КОСТИЦЬКОМУ В.В.

Шановний Василю Васильовичу!

Українська Православна Церква має честь засвідчити Вам свою щиру повагу та повідомити Національну експертну комісію України з питань захисту суспільної моралі про безпрецедентний прояв кощунства з боку української компанії «Укрсувенір».
Вище мова йде про те, що на замовлення «Укрсувеніру» виготовлені та розповсюджуються в роздрібній торгівельній мережі гральні карти із зображенням святих храмів м. Києва.
На Наше глибоке переконання в діях «Укрсувеніру» є всі ознаки свідомої та цинічної наруги над почуттями мільйонів православних християн та віруючих інших конфесій як в Україні, так і поза її межами.
Вважаємо, що крім морального осуду, винні особи мають бути піддані дисциплінарному адміністративному та матеріальному впливу, а за наявності відповідних правових підстав, можливо, і кримінальному переслідуванню.
Українська Православна Церква просить Національну експертну комісію України з питань захисту суспільної моралі вжити всіх передбачених законодавством України вичерпних правових заходів по виправленню даної ситуації та по недопущенню подібних проявів у майбутньому.
Комплект гральних карт у кількості 54 одиниць додається.

З повагою,

+ВОЛОДИМИР
МИТРОПОЛИТ КИЇВСЬКИЙ ВСІЄЇ УКРАЇНИ,
ПРЕДСТОЯТЕЛЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ