Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БІЛА ЦЕРКВА. До єпархії прибула ікона Божої Матері «Полинь»

10 грудня, у понеділок, об 11 годині до Спасо-Преображенського кафедрального собору у м. Біла Церква прибув образ Божої Матері «Полинь» з с Свято-Іллінської церкві у м. Чорнобилі настоятелем якої є протоієрей Миколай Якушин.
Високопреосвященніший архієпископ Білоцерківський і Богуславський Августин разом із благочинними Білоцерківської єпархії відслужили молебень перед образом Божої Матері.
Отець Миколай, який привіз цю святу ікону, розповів духовенству і вірним, про історію її написання, про значення символів, які вкладенні в її оформлення, про церковне життя в зоні ураження протягом усіх останніх 26 років.
Владика звернувся до духовенства та вірян з повчальним словом, зазнаючи, що наслідки великої трагедії, яка сталася 26 квітня 1986 року коли вибухнув 4 енергоблок ЧАЕС, ми пожинаємо сьогодні. Тому у своїх молитвах ми повинні ніколи не забувати тих, хто постраждав від Чорнобильскої біди: як живих, так і усопших, та просити Пресвяту Богородицю, щоб Вона клопотала перед Своїм Сином – нашим Спасителем Господом Ісусом Христом про захист про помилування нас, грішних.