Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЧЕРКАСИ. Владика Софроній підніс молитви за жертв Українського Голодомору 30-х років

24 листопада, в День пам’яті багатомільйонних жертв Голодомору 30-х років, весь український народ схилив голову в знак жалоби на згадку про цю жахливу трагедію. Катастрофа, яка немає аналогів в історії людства, за різними даними унесла життя від 7 до 10 мільйонів громадян нашої країни. Жертвами тієї страшної доби стали й понад 300 тисяч жителів Черкаського краю. По всій області у цей день відбулися жалобні заходи, в яких взяли участь представники православного духовенства єпархії.
У Соборному парку, поблизу кафедрального Михайло-Архангельського собору, де вста-новлено Хрест жертвам Голодомору та політичних репресій, пройшов мітинг-реквієм, на якому були присутні голова Черкаської обласної державної адміністрації, Герой України С.Б.Тулуб разом з іншими першими керівниками Черкащини. Священики кафедрального собору на чолі із благочинним Черкаського округу протоієреєм Сергієм Чумаком відслу-жили молебень за упокій всіх померлих від Голодомору.
А ввечері цього ж дня митрополит Черкаський і Канівський Софроній запалив свічку Пам’яті під час жалобного заходу, що відбувся біля палацу Дружби народів. Владика вклонився нашим співвітчизникам, хто приніс своє життя на вівтар людожерської політики 30-х років, просячи Бога прийняти душі всіх безневинно замордо-ваних голодомором у Царство Небесне.