Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛЬВІВ. Єпископ Львівський і Галицький Філарет освятив храм на честь св.апостола Андрія Первозванного в смт. Східниця

18 листопала, Керуючий Львівською єпархією, єпископ Львівський і Галицький Філарет, звершив чин освячення храму на честь святого апостола Андрія Первозванного в смт. Східниця Дрогобицького району.
Його Преосвященству співслужили благочинний міста Львова протоієрей Євгеній Щирба, благочинний Мостиського округу протоієрей Миколай Петрущак, ключар Свято-Георгіївського кафедрального храму міста Львова протоієрей Миколай Баранов, протоієрей Ярослав Яворський, протоієрей Олег Федак, настоятель храму апостола Андрія Первозванного протоієрей Роман Кононенко, протоієрей Назарій Швець, протодиякон Олександр Іванченко та диякон Георгій Суряднов.
На Богослужінні співав архієрейський хор під керівництвом протодиякона Валерія Калінчука.
Також в цей день Владика Філарет освятив і 10 антимінсів для парафій єпархії.
Після Божественної літургії з архіпастирським словом до парафіян звернувся єпископ Філарет, який відзначив, що в такі моменти, православних християн переповнюють радіснні почуття, адже не так давно пройшли часи, коли храми наш народ руйнував, а тепер ми усвідомленно відроджуємо святинні та будуємо нові храми, в яких є потреба.
Також Владика привітав східничан з цим святом для всього містечка та подякував настоятелю, протоієрею Роману Кононенку, за понесенні труди по будівництву церкви та формуванню парафії, яка вже є досить численна. За заслуги перед Церквою, Керуючий єпархією, з благословення Блаженнішого Митрополита Володимира, нагородив церковними орденами духовенство, яке приклало максимум зусиль задля зведення святині, зокрема протоієрея Миколая Баранова орденом Святителя Миколая та протоієрея Романа Кононенка орденом Святителя Луки Кримського та ряд меценатів і будівничих, а також Сусанну Кононенко.
Для новостворенної парафії владика подарував ікону апостола Андрія Первозванного з часткою його святих мощей та на згадку про архієрейське Богослужіння ікону Божої Матері «Життєдайне джерело», образки якої були роздані і вірянам.