Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Святкування 50-річчя митрополита Симеона очолив Блаженніший Володимир

4 листопада, в день святкування Казанської ікони Божої Матері, у Вінницьку єпархію з архіпастирським візитом прибув митрополит Київський і всієї України Володимир. Він очолив Літургію в Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Вінниці. Його Блаженству співслужили: митрополити: Миколаївський і Очаківський Питирим, Хмельницький і Старокостянтинівський Антоній, Вінницький і Могилів-Подільський Симеон, архієпископи: Люблінський і Холмський Авель, Бориспільський Антоній, Луганський і Алчевський Митрофан, Тульчинський і Брацлавський Іонафан, Білоцерківський і Богуславський Августин, Криворізький і Нікопольський Єфрем, Гурій (Кузьменко), Херсонський і Таврійський Іоанн, Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій, Харківський і Богодухівський Онуфрій, Уманський і Звенигородський Пантелеімон, Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександ, Городницький Олександр, єпископи Тираспільський і Дубосарський Савва, Кагульський і Комратський Анатолій, Балтійський Серафим, Хотинський Мелетій, Білгород-Дністровський Олексій, Володимир-Волинський і Ковельський Володимир, Івано-Франківський і Коломийський Пантелеімон, Брестський і Кобринський Іоанн, Васильківський Пантелеімон, Наврський і Причудський Лазар, Ровеньковський Никодим, Єдинецький і Бричанський Никодим, Кременецький і Лубенський Миколай, священики Вінницької єпархії та гості з України і сусідніх країн у священному сані.
По закінченні Літургії Митрополит Володимир привітав владику Симеона з 50-річчям та побажав Його Високопреосвященству міцного тілесного здоров’я, Божої допомоги та заступництва Пресвятої Богородиці. Його Блаженство підніс у подарунок владиці Симеону образ Казанської ікони Божої Матері, написаний на Афоні. Також, за заслуги перед Українською Православною Церквою та з нагоди 50-річчя Блаженніший Владика удостоїв ювіляра церковної нагороди — Відзнаки Предстоятеля Української Православної Церкви.
У свою чергу, митрополит Симеон від імені ввіреної йому вінницької пастви подякував Митрополиту Володимиру за архіпастирський візит та молитву за подільський край.
Після Причастя віруючих владику Симеона вітали решта гостей, зокрема архієпископ Бориспільський Антоній, Керуючий справами УПЦ, ректор КДАіС, представники Білоруської та Молдавської Православних Церков, котрі в цей день нагородили Високопреосвященнішого владику орденом Кирила Туровського І ступеню (Білоруська Православна Церква) та орденом Стефана Великого (Молдавська Православна Церква). Також в цей день владику вітали представники єпархіальних структур, представники Молодіжного відділу Вінницької єпархії та численні парафіяни Вінницького Спасо-Преображенського кафедрального собору.