Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ШЕПЕТIВКА. Подільська земля святкуватиме гала-концерт фестивалю «ПОДІЛЬСЬКА ПОКРОВА»!

З благословення Преосвященнішого єпископа Шепетівського і Славутського Діонісія 12 жовтня у приміщенні Полонського районного будинку культури о 15:00 відбудеться Заключний фестиваль «Подільська Покрова», засновником та меценатом якого є кандидат в народні депутати України Сергій Буряк.
Останні відбіркові етапи конкурсу «Співоче Поділля», що проходили у рамках програми фестивалю відбулися в Шепетівці та Полонному 5 жовтня 2012 року.
У день проведення конкурсу в актовому залі Будинку науки і техніки станції Шепетівка зібралися істинні шанувальники духовних та народних пісень. Святкове дійство розпочав настоятель Свято-Михайлівського кафедрального собору протоієрей Михайло Мацола. Священнослужитель привітав та благословив присутніх у залі людей, молитовно побажав перемоги найкращому колективу. А ще подякував преосвященнішому єпископу Діонісію, за благословення такого необхідного для духовного збагачення подолян фестивалю.
Святковий концерт розпочав академічний хор Районного будинку культури, виконавши відомі класичні твори на духовну тематику — «Ave Verum», «Молитва», «Хваліте Господа з небес». До концертної програми також увійшли виступи районних колективів: «Грицівчанка» (смт Гриців), «Калина» (с. Чотирбоки). Зачарували гостей професійним виконанням «Via Dolоrosa» солістки квартету музичної школи «Ti amo».
Справжньою гордістю нашого міста стали виступи церковних хорів Свято-Михайлівського кафедрального собору і храму Віри, Надії, Любові та матері їх Софії. Вони виконали церковні піснеспіви з божественної літургії та духовні пісні, в яких прославляється Богородиця — Мати Спасителя та всього людства.
Всеторжествуюча крока фестивалю продовжилась конкурсом «Співоче Поділля» в Районному будинку культури міста Полонного. Конкурсну програму склали здебільшого хори храмів Полонського благочиння. Справжньою перлиною концерту стала відома на Хмельниччині співачка Євгенія Гаєвська. Солістка зачарувала зал піснею «Діві Марії».
— Відроджений в останні десятиліття інтерес до православної культури, зокрема церковного хорового співу, і традицій, виражених в образотворчому мистецтві, свідчить, що й в наш час люди потребують істинної краси та прагнуть до прекрасного, — зазначив член оргкомітету фестивалю ієрей Олександр Сєнгєєв, настоятель Свято-Пантеймонівського храму.
З 13 вересня по 5 жовтня тривав відбір найкращих виконавців духовних та народних пісень у Теофіпольському, Білогірському, Ізяславському, Славутському, Шепетівському та Полонському районах, у якому прийняло участь понад 600 учасників, це більш ніж 90 виступів.
У фіналі фестивалю «Подільська Покрова», який відбудеться 12 жовтня в Полонському районному будинку культури змагатимуться за першість 15 хорових колективів та сольних виконавців, які перемогли у першому відбірковому етапі. Впродовж гала-концерту фестивалю триватиме виставка творчих робіт «Моя святиня», демонструватимуться православні фільми, а також оцінюватимуться кулінарні здібності жителів Поділля.
Переможці фестивалю будуть нагороджені відзнаками та цінними подарунками, а кожному учаснику буде вручено сертифікат учасника.
Нині у людській системі цінностей стрімко відбувається процес спотворення понять духовності, моралі, гармонії. Невипадково ця проблема викликала зацікавлення серед наукової та освітянської громади. Для обговорення та відпрацювання різних підходів у викладанні та вихованні духовності у школах та дошкільних закладах 18 жовтня у м. Шепетівці відбудеться І Регіональна міжгалузева науково-практична конференція «Педагогіка духовності: реалії та перспективи духовного виховання в сучасному світі». В програмі конференції передбачені майстер-класи, виставки, доповіді. Організатори та учасники під час діалогу отримають виняткову нагоду дослідити різні аспекти викладання предметів морально-духовного спрямування. Конференція проводиться спільно з Хмельницьким інститутом післядипломної педагогічної освіти та Хмельницьким національним університетом «Поділля». Кожному учаснику буде вручено сертифікат учасника конференції. Усіх, кого зацікавило обговорення цієї проблеми, організатори запрошують до діалогу!
Також організатори планують провести інтелектуальний марафон за звання «Зіркова команда», до участі в якому запрошуються діти 13-14 років, їх батьки та вчителі. Він проходитиме у формі командної гри у боротьбі за почесне звання та цінний приз. Марафон дозволить учасникам розширити свій кругозір, застосувати власні знання, ерудицію в нестандартних ситуаціях, виробити вміння працювати в команді. Захід відбудеться 16 жовтня у місті Славуті в 6 турів, також передбачено додатковий конкурс для команди вболівальників та груп підтримки. Організатори проекту сподіваються, що цей марафон стане святом інтелекту, творчості й натхнення.

За додатковою інформацією звертайтесь за телефоном: 0(800)50-11-99 (безкоштовно з усіх стаціонарних телефонів по Україні), (097) 450-63-25 та (097) 672-80-11.