Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. На території Національної Академії Державної прикордонної служби у каплиці «Святого воїнства» відбувся молебень

 6 жовтня за благословенням митрополита Хмельницького і Старокостянтинівського Антонія відбувся молебень в каплиці «Святого воїнства» на території Національної Академії Державної прикордонної служби України ім. Б. Хмельницького.

Молебень очолив секретар Хмельницької єпархії – протоієрей Олександр Дацюк у співслужінні кліриків єпархії – протоієрея Сергія Причишина, голови єпархіального відділу співпраці з військовими та пенітенціарними органами і протоієрея Ігоря Дзюбецького, настоятеля Миколаївського храму с.Осташки Хмельницького округу.

 На молебні були присутні – ректор НАДПСУ – генерал-лейтенант В.Райко та особовий склад Академії.

«З сьогоднішнього дня ми, з Божою допомогою, започатковуємо регулярні богослужіння у каплиці «Святого воїнства», що є подією важливою та символічною, адже це добре починання відбувається у День працівника освіти, — зазначив у вітальному слові прот. Олександр, — підкресливши необхідність усім, хто навчає і навчається у стінах Академії дбати і про навчання, і про душу, бо лише у гармонійному поєднанні Божого благословення і наполегливої роботи над собою зі сторони людини буває успіх у наших справах…».

По закінченні молебну курсанти та офіцери Академії змогли поставити свічки і помолитися Господу за себе та рідних у новій каплиці.