Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Святкування дня Собору всіх святих землі Волинської

22 жовтня, напередодні дня Собору всіх святих землі Волинської у Луцьку відбувся традиційний Хресний хід від Свято-Покровського кафедрального храму до тимчасового храму Всіх святих землі Волинської. Під час Хресної ходи до храму Всіх святих землі Волинської були урочисто перенесені ковчежець із часточками мощей святих угодників Божих, копію чудотворної ікони Божої матері «Пантанасса», а також ікони Всіх святих землі Волинської та Покрова Богородиці. Ці святині постійно перебувають в тимчасовому храмі Всіх святих землі Волинської, але, за сталою вже для Волинської єпархії традицією, щороку в серпні їх урочистим хресним ходом переносять до Свято-Покровського кафедрального храму.
Участь у хресному ході взяли кілька десятків священнослужителів, студенти Волинської духовної семінарії, які несли хоругви, а також багато вірян. Невеличкі хоругви несли і вихованці недільної школи, яка діє при Свято-Покровському кафедральному храмі.
На Театральному майдані митрополит Волинський і Луцький Ніфонт, який долучився до хресного ходу, прочитав Євангеліє та окропив віруючих свяченою водою.
«Ми сьогодні дякуємо Богу, що маємо можливість єдиними устами і єдиним серцем славити Його триіпостасне Ім’я… 20 років тому нові богоборці відібрали в нас цей свято-Троїцький собор, але ми вистояли і віра Христова сьогодні на Волині живе», — підкреслив владика Ніфонт у своєму архіпастирському слові.
Нагадаємо, що цьогоріч православні волиняни урочисто відзначають 1020 річницю Волинської єпархії, 20-річчя перебування на кафедрі Київських митрополитів Предстоятеля нашої Церкви Блаженнішого митрополита Володимира, а також 20-річчя служіння на Волинській кафедрі митрополита Волинського і Луцького Ніфонта. Відзначається також і 20-річчя збереження на Волині канонічного Православ’я.