Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЕВ. Свято Покрови у МАУП

Напередодні найшановнішого українським народом свята Покрови Богородиці у Міжрегіональній Академії управління персоналом (МАУП) відбулось молитовне вшанування Божої Матері та свято українського козацтва. Після церковних молитов протоієрей Діонісій Мартишин, професор МКА, завідувач кафедри православної культури та теології МАУП звернувся до молоді та викладачів зі словами духовної настанови та святкових побажань.
У своїй проповіді священик зазначив, що Свято Покрови має велике значення для української історії, культури, релігієзнавства і національного самоусвідомлення українським суспільством своєї власної гідності, свободи та волелюбного прагнення українського народу до самостійного й благочестивого життя за задумом Творця.
Зокрема отець Діонісій наголосив: «Українська Православна Церква і Міжрегіональна Академія управління персоналом завжди піклуються про своїх любих та дорогих студентів. Процес освіти і наукової роботи — складний, тернистий шлях, але все можна здолати з Божою допомогою та благодаттю Святого Духу.
Сьогодні сама Богородиця опікується нашим буттям, інтелектуальним та духовним зростанням нашої молоді — справжнього майбутнього нашої рідної Батьківщини. Матір Божа молиться за нас до Сина свого Господа Нашого Іісуса Христа. Тому і ми з радістю та надією звертаємося до Неї зі словами церковної молитви: «Покрий нас чесним Твоїм омофором і визволи нас від усякого зла, благаючи Сина Твого, Христа Бога нашого, щоб Він спас душі наші».