Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БIЛА ЦЕРКВА. Архієпископ Августин освятив накупольні хрести та дзвони для храму Казанської ікони Божої Матері

2 жовтня, у другій половині дня, архієпископ Білоцерківський і Богуславський Августин з архіпастирським візитом відвідав храм на честь Казанської ікони Божої Матері у селі Пугачівці, Рокитнянського благочиння, що будується, де звершив освячення накупольних хрестів та дзвонів. Владика також помістив грамоту в капсулі у фундамент церкви з іменами засновників та благодійників храму.
Архіпастирю співслужили: секретар єпархії протоієрей Михаїл Кобулей, благочинний Рокитнянського округу протоієрей Олександр Тарасюк, настоятель храму протоієрей Іоанн Собко, духовенство Білоцерківського та Рокитнянського благочинь.
За богослужінням молилися: голова Рокитнянської районної державної адміністрації Вахній С.П., голова Рокитнянської районної ради Осінська С.П., президент благодійного фонду «Родина», депутат Київської обласної ради Онищенко О.Р., Бирюківським сільський голова Бублик В.М., директор ПП «Острівське» Комаха П.О., інші благодійники та мешканці села.
Після освячення владика звернувся до присутніх з привітанням, в якому відзначив важливість події як для села в цілому так і для кожного зокрема, тому що «ви були не просто свідками, а учасниками дуже важливої події в житті села, і ваші покійні родичі, які жили не в прості для Церкви часи, без сумніву, хотіли би бути світками цих подій», — зазначив владика.
Архієпископ Августин подякував благодійникам за допомогу у споруджені храму та закликав на них Боже благословення.